dimecres, 11 de maig del 2011

Projecció exterior de la ciutat, un altre dels nostres eixos bàsics


En el míting de dimarts passat a l'Hotel Sant Roc vaig desvetllar algunes de les principals accions en projecció exterior de la ciutat

Esteve Algué va explicar el tercer eix que es resumeix en els següents punts:

Lema: Solsona, capital de la cultura

Compromís

L'arquitectura i el folklore solsoní patrimoni de la humanitat

Introducció

Solsona i el Solsonès tenen un gran potencial d'irradiació en l'àmbit de la cultura, del qual no se n'ha tret encara partit. El casc antic de Solsona, el folklore, els gegants, la història de la ciutat, els museus, les masies, el romànic i els paisatges del Solsonès són alguns elements d'aquest àmbit. La declaració de patrimoni de la humanitat suposaria una formidable promoció d'aquesta imatge. El procés per aconseguir aquesta declaració és molt llarg i és, en el mateix, una autèntica promoció de la ciutat.

Objectiu

Projectar Solsona a nivell internacional en l'àmbit de la cultura per potenciar el turisme i el comerç de la ciutat i la comarca.

Accions

1a acció: Solsona, patrimoni de la humanitat. Campanya sistemàtica i organitzada per aconseguir la declaració.

2a acció: Consorci del nucli antic. Constituir un consorci amb participació pública i privada amb l'objectiu de generar un programa d'activitat cultural i comercial continuada al nucli antic al llarg de tot l'any. Mostres, exposicions, concerts, teatre, etc. Un programa amb activitats cada mes de l'any.

També vull recordar que el programa no queda tancat el 22 de maig i que aquestes només són dues de les moltes accions que hem pensat fer o que ens han proposat de fer. Hi ha un eix bàsic del nostre programa que lliga tots els altres: proximitat i diàleg constant amb les persones. Ànims i mirem endavant!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada