dijous, 28 d’abril del 2011

Com generar 400 llocs de treball

Eix 1 ECONOMIA
Lema Solsona endavant!
Reunió d'ahir amb empresaris a la Cambra de Comerç

Compromís 400 LLOCS DE TREBALL +

Introducció

L’atur és el problema més greu amb que s’enfronta la societat solsonina durant els propers anys. El nivell actual d’atur, més de 700 persones, pot tenir conseqüències econòmiques i socials devastadores. Les perspectives generals apunten a una recuperació molt lenta de l’activitat econòmica. L’ Ajuntament de Solsona no pot quedar-se de braços plegats esperant que la recuperació arribi. Ha de mobilitzar tots els recursos de la societat solsonina, els públics i els privats, per sortir amb urgència de la situació actual. Els governs de CiU de la ciutat i la comarca ja van fer una política molt efectiva de captació d’empreses i creació de llocs de treball, arran de la crisi del 93 (tancament de Taurus).Ens proposem treballar amb el mateix esperit i la mateixa eficàcia d’aleshores.


Objectiu

Impulsar la creació de 400 nous llocs de treball durant el mandat municipal 2011-2015, que suposa reduir l’atur a menys de la meitat de la seva xifra actual.

Accions

Solsona Emprèn. Creació d’una societat de capital risc amb participació pública i privada per invertir en nous projectes empresarials i impulsar l’esperit emprenedor.

Solsona Innova. Creació del parc de la innovació, un espai públic on s’hi podran instal·lar, a cost zero durant els tres primers anys , empreses innovadores orientades a l’exportació.

Solsona Garanteix. Acord amb les entitats financeres que operen a la comarca per fer un pla pilot que acabi amb l’actual restricció de crèdit que està ofegant moltes petites i mitjanes empreses solvents.

Clúster català de la biomassa forestal. L’aprofitament energètic de la biomassa forestal és un dels sectors amb més futur, i en el qual està gairebé tot per desenvolupar, des de la fase de recol·lecció fins a la de industrialització. Solsona té avantatges competitius únics, com la presència del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i una llarga tradició d’ indústria de la fusta, per liderar el clúster català de la biomassa forestal, que té un enorme potencial de generació nous llocs de treball.

Pla Estratègic Solsona 2020. La crisi actual ha posat en evidència la necessitat de canviar el model productiu que ha sustentat el creixement econòmic dels darrers anys deu anys. Cal iniciar de manera immediata el procés d’ elaboració d’un pla estratègic que orienti fixi els grans objectius

Totes les accions en el camp econòmic es faran de manera participativa, i sempre que sigui possible, amb l’acord de les associacions representatives d’empresaris i treballadors, forces polítiques i institucions comarcals.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada