divendres, 22 d’abril del 2011

Un govern fort per donar solució a les màximes prioritats

Reunió de candidatura d'ahir dijous.

Un dels grans problemes de Solsona és que certs temes estratègics i imporantíssims no depenen directament de l'Ajuntament. La nova escola del Vinyet o l'ampliació del nou polígon depenen, en gran mesura, del departament d'Educació de la Generalitat i de l'Incasol (Institut Català del Sòl). Són dos factors clau: l'educació i la creació de llocs de treball. Per aquest motiu, més que mai, necessitem un govern fort i cohesionat, que busqui la unitat de tots els partits i de la societat civil per impulsar i vetllar per aquestes iniciatives fonamentals pel municipi. Cal que les prioritats que té Solsona realment ho siguin: que es pugui construir la nova escola i que les empreses que vulguin créixer disposin de sòl industrial assequible i amb les mateixes condicions que en altres indrets de Catalunya.

Estic disposat a liderar, buscant el consens i la màxima força, un procés per tal que la nova escola sigui una realitat inajorable en un futur immediat i per tal que el sòl industrial del qual disposa el nostre polígon sigui assequible per a les empreses solsonines que volen créixer o per a les noves interessades en instal·lar-se a Solsona. Picarem a la porta adequada per trobar la solució més ràpida. Si no actuem amb agilitat podem perdre una oportunitat única de generar treball o se'ns pot retardar la nova escola.

I per acabar, una reflexió. Qui crea treball? El president dels Empresaris pel Solsonès ens ho va dir amb xifres ben clares: un 50% les empreses existents, un 40% els nous emprenedors i un 10% les empreses que puguin venir de fora. Per tant, necessitem un govern fort, que vetlli per la nostra indústria creant les condicions del segle XXI, creant un entorn adequat per les empreses modernes, amb força i que sàpiga donar incentius als emprenedors. És hora de ser decididament valents i d'aprofitar les oportunitats que aquest moment històric ens aporta. Solsona ha de sortir més forta que mai d'aquesta crisi. Per a fer-ho, necessita l'esforç de tots. Un servidor posarà tota la dedicació perquè les prioritats no es demorin més.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada